Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Mihai Neşu Foundation: Oxigenoterapie gratuită pentru răniţii de la Colectiv care nu mai sunt în spitale

O serie de organizaţii neguvernamentale anunţă ajutoare pentru persoanele care au fost la Clubul Colectiv în seara incendiului şi care au fost externate sau tratate în ambulatoriu. Mihai Neşu Foundation oferă şedinţe gratuite de oxigenoterapie pentru vindecarea arsurilor la o clinică din Bucureşti care dispune de capsule pentru acest tratament. 

În cazul intoxicaţiei cu monoxid de carbon oxigenoterapia hiperbară poate face diferenţa dintre viaţă şi moarte, astfel încât persoana afectată nu rămâne cu nicio deficienţă, iar în privinţa arsurilor, acestea se vindecă de 5 ori mai repede deoarece oxigenul hiperbar lucrează ca un antibiotic şi reduce infecţiile.
 

Clinica se află pe strada Nicolae Caramfil nr. 22, iar programările se pot face la telefon  0722 100 051. 
„Ne adresăm persoanelor cu arsuri mai puţin grave, pentru că este vorba de capsule în care pacientul trebuie să intre cu totul şi să se mişte. Oxigenul hiperbar regenerează absolut toate ţesuturile, tocmai pentru că se intră cu totul. E o terapie care se face în mod special în străininătate, pentru că spitalele din România nu sunt încă dotate cu aşa ceva din câte ştiu. E un tratament de durată – minim 10 şedinţe, dar de regulă în jur de 40 se recomandă în alte ţări. Oferim tratamentul pentru atâta timp cât este nevoie, pe bază de programări” explică la RFI Claudia Georgescu, operator capsulă hiperbară la clinica din Bucureşti. 

 

 
Claudia Georgescu, operator capsulă hiperbară: