Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Patronii clubului Colectiv, suspectați de ucidere şi vătămare corporală din culpă

Cei trei acționari ai clubului Colectiv din Capitală, distrus de incendiul de vineri în care au murit 30 de persoane, au venit, luni, la Parchetul General. Paul Gancea, Alin Anastasescu și Costin Mincu au dat declarații în fața procurorilor. Conform Parchetului, ei sunt suspectați de ucidere şi vătămare corporală din culpă.

Cei trei acționari ai clubului au fost aduşi cu mandat, pentru fi audiaţi în această cauză, se arată într-un comunicat de presă al Parchetului Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (PICCJ), citat de agenția Mediafax.

Cei trei dau declaraţii în calitate de suspecţi, pentru infracţiunilor de ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă, în cazul incendiului din Clubul Colectiv. Procurorul general Tiberiu Nițu declara, sâmbătă, că ancheta este pentru omor calificat, pentru care "pedeapsa este foarte mare".

De asemenea, echipe mixte formate din ofiţeri de poliţie, experţi criminalişti, specialişti pirotehnişti continuă cercetarea la faţa locului, precum şi audierea persoanelor, în vederea lămuririi împrejurărilor în care a avut loc incendiul din seara zilei de 30 octombrie, a precizat PICCJ.

Surse judiciare au declarat anterior, pentru MEDIAFAX, că procurorul de caz de la PICCJ a stabilit că cei asociaţi ai firmei care deţine Clubul Colectiv trebuie să fie din nou audiaţi, după ce aceştia au răspuns întrebărilor anchetatorilor şi în noaptea de vineri spre sâmbătă, la scurt timp după incendiu.

Tot luni, la sediul Poliţiei Capitalei dau declaraţii, în calitate de martori, mai multe persoane care au fost în Clubul Colectiv vineri seară, când a izbucnit incendiul.

Anchetatorii au mers și în toate spitalele în care sunt internate persoanele rănite în incendiu, pentru a vedea care dintre acestea pot povesti ce s-a întâmplat vineri seară, în Clubul Colectiv.

Potrivit ultimului bilanţ, în incendiul de vineri noapte au murit 30 de persoane, ultima - o tânără de 26 de ani - în cursul serii de duminică, la Spitalul Bagdasar-Arseni. Alte aproximativ 130 de persoane sunt internate în mai multe spitale din București, până la 90 fiind în stare critică și gravă.