Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


TVR își cere scuze public, iar șefa știrilor a demisionat

default.png

RFI România: Actualitate, informaţii, ştiri în direct
RFI România: Actualitate, informaţii, ştiri în direct
Sursa imaginii: 
RFI

Şefa Ştirilor TVR, Raluca Stroe Brumariu, şi-a dat, luni, demisia ca urmare a protestelor apărute după ce Televiziunea Română nu a difuzat imagini în regim de breaking news privind incediul izbucnit vineri seară în clubul Colectiv din Bucureşti.

Raluca Brumariu a declarat pentru Mediafax că a demisionat din cauză că vineri noapte, în timpul tragediei din Colectiv, nu a fost disponibilă, precizând totodată că în SRTv nu există o procedură aprobată de tip Breaking News.

Demisia ei a fost anunţată ca urmare a protestelor apărute după ce Televiziunea Română nu a difuzat imagini în regim de breaking news privind incediul izbucnit vineri seară în clubul Colectiv din Bucureşti. Astfel, Dragoş Pătraru, realizatorul "Starea Naţiei", de la TVR 1, a scris, luni, pe blogul său că îi este ruşine că TVR nu a difuzat imagini, vineri noapte, despre tragedia din Colectiv, publicând doar informaţii pe crawl, jurnalistul precizând că a aflat, cu stupefacţie, că nu există o procedură de intrare în breaking news.

De menționat și că, TVR a prezentat, luni, scuze telespectatorilor pentru modul în care a tratat, "insuficient şi neprofesionist", tragedia din clubul Colectiv.

"TVR prezintă scuze telespectatorilor pentru modul în care a tratat, insuficient şi neprofesionist, tragedia din noaptea de vineri, de la momentul în care s-au petrecut faptele şi până sâmbătă, la 7 dimineaţa, când a fost difuzat primul jurnal de ştiri. Explicaţiile sau motivele de orice fel pălesc în faţa obligaţiei noastre faţă de public. Măsurile luate şi modificările organizatorice, vă garantăm, ne vor apropia din ce în ce mai mult de televiziunea publică de care România are nevoie şi pe care nu a avut-o de ani de zile", spune Irina Radu, directorul general interimar al Societăţii Române de Televiziune (SRTv), într-un comunicat.