Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Psiholog: „Consilierea gratuită e valabilă oricând; peste câteva zile sau peste câţiva ani”

O serie de organizaţii neguvernamentale anunţă în continuare ajutoare pentru persoanele care au fost la Clubul Colectiv în seara incendiului şi pentru rudele lor. Pe lângă cazare gratuită, mâncare pentru cei care aşteaptă pe coridoarele din spitale şi medicamente gratuite din partea unor farmacii pentru unităţile sanitare, o serie de psihologi oferă consiliere fără taxă.

Colegiul Psihologilor, dar şi organizaţii neguvernamentale centralizează solicitările. Medici psihologi şi psihiatri specializaţi în tratarea traumei sunt deja în spitale şi oferă sprijin în special rudelor şi prietenilor celor aflaţi în stare gravă. Adrian Socol, care lucrează cu Funfaţia Estuar, coordonează echipa de psihologi de la Spitalul de Arşi:

„Iniţiativa ne-a aparţinut. Suntem un grup de psihologi care am lucrat cu victimele accidentului din Muntenegru din 2013, dar nouă ni s-au alăturat mulţi colegi. Suntem prezenţi în toate spitalele în care se află răniţi după incendiul din Colectiv. Nu forţăm pe nimeni, vrem doar ca oamenii să ştie că existăm şi că pot apela oricând la noi. Am lipit afişe pe holuri cu numerele noastre de telefon, am lăsat cărţi de vizită. E important ca oamenii să afle că această consiliere psihologică gratuită este valabilă oricând simt că au nevoie: acum, peste câteva săptămâni, peste câţiva ani.”

Informaţii şi programări, pe paginile Colegiului Psihologilor şi al Fundaţiei Estuar