Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Experți britanici: Avionul rus cu 224 de persoane la bord, ținta unui atac cu bombă

avion.jpg

Toți cei 224 de oameni de la bordul avionului au murit în accident
Toți cei 224 de oameni de la bordul avionului au murit în accident
Sursa imaginii: 
Reuters

Anchetatorii britanici care examinează cauzele prăbuşirii avionului rusesc cu 224 de persoane la bord în Peninsula Sinai cred că o bombă a fost amplasată în cala debagaje a aeronavei, relatează BBC News Online.

Potrivit BBC, oficialii britanici nu exclud posibilitatea unei defecţiuni tehnice, dar consideră tot mai improbabilă această ipoteză.

Anchetatorii serviciului britanic de securitate cred că o persoană care avea acces la cala de bagaje a aeronavei a amplasat acolo un dispozitiv exploziv, chiar înainte de decolare.

Preşedintele american, Barack Obama, a declarat joi pentru postul de radio CBS că există "posibilitatea" ca o bombă să se fi aflat la bordul avionului prăbuşit. "Luăm în serios această posibilitate", a precizat el.

Militanţi ai grupării Stat Islamic din Peninsula Sinai au revendicat doborârea avionului, precizând că au acţionat din cauza intervenţiei ruse în Siria.

Egiptul şi Rusia au apreciat însă că este prea devreme pentru a trage concluzii.

Avionul Airbus A321 al companiei aeriene ruse Kogalimavia, care avea la bord 217 pasageri şi şapte membri ai echipajului, s-a prăbuşit sâmbătă la scurt timp după decolarea din Sharm el-Sheikh spre Sankt Petersburg, într-o zonă din Peninsula Sinai unde Egiptul se confruntă cu insurgenţa islamistă.

Guvernul britanic a suspendat în urmă cu două zile toate zborurile către şi dinspre staţiunea egipteană Sharm el-Sheikh, apreciind că tragedia a fost probabil cauzată de terorism. Autorităţile britanice au primit informaţii secrete pe baza interceptării comunicaţiilor între militanţi din Peninsula Sinai.