Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


RFI 25 de ani. Marie-Christine Saragosse: Jurnaliștii nu pot deveni cutia de rezonanță a teroriștilor

12232926_10153100403851640_5843329708364886077_o.jpg

Sursa imaginii: 
Eduard Vasilica | RFI

Președintele director general al France Media Monde, Marie-Christine Saragosse, a insistat pe responsabilitatea mass media în contextul atentatelor teroriste din Franța. În cadrul emisiunii speciale despre Egalitatea de șanse, prezentată de Mihaela Dedeoglu, Marie-Christine Saragosse a vorbit despre codul deontologic al jurnaliștilor în acest context dificil.

Jurnaliștii nu pot deveni cutia de rezonanță a teroriștilor. Acesta este cuvântul de ordine la France Medias Monde...Acesta a fost mesajul transmis la RFI România de președintele director general al France Media Monde, Marie-Christine Saragosse. Aceasta spune că presa franceză a selectat atent informațiile și imaginile difuzate zilele acestea în legătură cu atentatele de la Paris, tocmai pentru a se evita ca jurnaliștii să devină purtătorii de cuvânt ai teroriștilor.

Sunt cuvinte pe care nu le folosim. Sunt informații pe care nu le transmitem și imagini pe care nu le difuzăm. De la început France 24 nu a prezentat nicio scenă de propagandă a grupării teroriste care a lovit Franța. Nu am jucat jocul lor. Nu putem fi cutia de rezonanță a terorismului, nu trebuie să ne lăsăm manipulați, nu putem trăi în simbioză cu teroriștii. Evident, organizația teroristă deține mijloace moderne de comunicare, face propagandă și manipulează, dar noi nu putem să transmitem astfel de informații, nu putem să le facem jocul. Acesta e cuvântul de ordine„ , a declarat la microfonul RFI președintele director-general al France Medias Monde, Marie-Christine Saragosse.