Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Problema din zona Eroilor (centrul Capitalei) nu va fi rezolvată anul acesta

carosabil_eroilor_2.jpg

Firma constructoare nu are în acest moment o soluţie pentru a rezolva problema din zona Eroilor
Firma constructoare nu are în acest moment o soluţie pentru a rezolva problema din zona Eroilor

Bucureștenii evacuați din case în zona Eroilor nu se pot întoarce în locuințe până la sfârșitul lunii martie 2016. Experţii şi constructorul nu au încă o soluţie pentru problema apărută după ce bulevardul din zonă s-a surpat din cauza lucrărilor la noua magistrală de metrou.

Nu cu mult timp în urmă, primarul general interimar promitea că oamenii se vor putea întoarce la casa lor în cel mult 30 de zile, însă noul termen anunțat de constructor depăşeşte trei luni.

Firma constructoare nu are în acest moment o soluţie pentru a rezolva problema din zona Eroilor, unde în 12 decembrie s-a surpat drumul din cauza lucrărilor de extindere a magistralei de metrou. ”Experţii spun că injectează beton. Nu asta vrem să ştim noi, ci am vrea să ştim când va fi pusă zona în siguranţă”, a afirmat primarul interimar al Capitalei, la finalul unei şedinţe a Comitetului pentru Situaţii de Urgenţă. Răzvan Sava a mai declarat că nu este de acord cu data stabilită de constructor pentru securizarea zonei, respectiv 22 martie 2016 și a adăugat că este ”dezastruoasă comunicarea cu firma constructoare”.

El este supărat și pentru că firma care se ocupă de lucrări l-a anunțat că angajaţii vor avea concediu de sărbători. ”Eu le-am impus data de 15 ianuarie. Persoanele care şi-au părăsit casa nu au nicio vină de ceea ce s-a întâmplat şi nu mi se pare normal să stea pe drumuri. Dacă securizarea zonei nu se va face până la această dată, se vor aplica penalităţi”, a mai spus primarul interimar al Capitalei.

Antreprenorul lucrărilor la metrou a făcut, acum o săptămână, expertizarea clădirilor din zona Eroilor afectate de surparea şoselei, urmând ca, după stabilizarea tasărilor să se facă o nouă expertiză care să stabilească dacă este necesară consolidarea acestora. În 12 decembrie, după surparea şoselei, au fost evacuaţi 14 adulţi şi trei copii din imobilele afectate. Circulaţia în zonă a fost închisă.

Primăria Capitalei anunţa, pe 13 decembrie, că restricţiile de circulaţie în zona Eroilor vor fi menţinute pentru cel puţin 30 de zile şi că 14 locatari din zona Eroilor şi-au părăsit locuinţele, întrucât există ”risc asupra structurii de rezistenţă” a imobilului în care locuiesc.

Costurile pentru refacerea infrastructurii, inclusiv a celei subterane, în zona Eroilor, vor fi decontate de constructor, asocierea Astaldi (Italia) - FCC Construccion (Spania) - Delta ACM (Romania) - AB Construct (România).