Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


RADET, amendată de Protecţia Consumatorului

RADET a fost amendată de ANPC, pentru lipsa căldurii şi apei calde în cartierele Militari şi Drumul Taberei din Bucureşti.

Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor a sancţionat RADET cu 20 de mii de lei, după ce a fost sesizată de mai mulţi bucureşteni în ultimele zile.

De altfel, regia locală de distribuţie a energiei termice a recunoscut că a furnizat săptămâna aceasta căldură şi apă caldă la temperaturi mai mici decât de obicei. Una dintre cauze o reprezintă avariile din reţea.

Comisari ANPC au desfăşurat un control, în urma sesizărilor primite de la consumatori care reclamau faptul că furnizarea agentului termic fie a fost oprită, fie s-a făcut sub parametrii stabiliţi, precum şi faptul că apa caldă a fost furnizată la temperaturi scăzute.

Bucureştenii din zone din cartierele Militari şi Drumul Taberei au fost afectaţi de o scădere a temperaturilor în locuinţe, în urma unei avarii, în perioada 31 decembrie 2015-6 ianuarie 2016.

Vineri dimineaţă, peste o sută de blocuri din cartierul Militari au rămas din nou fără căldură şi apă caldă, după producerea unei noi avarii în zona străzilor Vasile Milea şi Uverturii. Avaria a fost cauzată de vechimea reţelei.