Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Opaina: Oamenii se vor încălzi stând cu spatele pe peretele vecinului

Amenda primită de RADET nu rezolvă nimic, pentru că suma de 20 de mii de lei se va repercuta în factura consumatorului, nu în paguba vreunui angajat, director sau primar. Iată ce spune la RFI şeful Federaţiei Asociaţiilor de Proprietari din România, Radu Opaina.

RADET a fost amendată de ANPC, pentru lipsa căldurii şi apei calde în cartierele Militari şi Drumul Taberei din Bucureşti. Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor a sancţionat RADET cu 20 de mii de lei, după ce a fost sesizată de mai mulţi bucureşteni în ultimele zile.

Radu Opaina crede că amenda "nu rezolvă nimic. Consumatorul rămâne cu afecţiunea, cu paguba şi nu primeşte nimic. Cele 20 de mii de lei se vor repercuta tot în factura consumatorului, nicidecum în paguba vreunui angajat sau vreunui director sau vreunui primar chiar".

"Dacă nu se iau măsuri radicale în ceea ce priveşte sistemul de furnizare, calitate, preţ, competenţă, nu se face nimic, amenzi din astea nu rezolvă absolut nimic, este un joc de scenă ieftin", spune şeful Federaţiei Asociaţiilor de Proprietari din România.

În opinia lui Radu Opaina, "10%-20% (dintre locuitorii Capitalei-n.r.) vor avea posibilităţile astea să-şi rezolve problemele, înlocuindu-şi actuala sursă cu alta, o mare parte, vreo 40%-50% vor rămâne în frig, nu se vor încălzi sau se vor încălzi stând cu spatele pe peretele vecinului, iar ceilalţi vor aplica metode neortodoxe, adică improvizaţii, cum deja se întâmplă în alte oraşe: cărbuni, sobe cu lemne, reşouri, cuptoare încinse, electricitate folosită ilegal şi aşa mai departe, lucruri care duc în final la probleme, explozii, avarii, incendii".