Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


"El Chapo", capturat de autorităţile mexicane

el_chapo_capturat_de_autoritatile_mexicane.jpg

Joaquin "El Chapo" Guzman (Foto: Reuters/Edgard Garrido)
Joaquin "El Chapo" Guzman (Foto: Reuters/Edgard Garrido)

Baronul drogurilor din Mexic, Joaquin Guzman, cunoscut ca "El Chapo", a fost arestat de autorităţi. El se va întoarce în mod ironic la închisoarea de maximă securitate din care a evadat acum şase luni.

Joaquin "El Chapo" Guzman a evadat în iulie 2015 din Penitenciarul de maximă securitate Altiplano, el fugind printr-un tunel săpat de membrii cartelului de droguri pe care îl conduce.

Bărbatul a fost capturat vineri, după ce forţele mexicane au luat cu asalt o casă din oraşul de coastă Los Mochis, situat în statul său natal Sinaloa. Casa era supravegheată de o lună, potrivit CNN, citat de Mediafax.

Forţele mexicane au fost vizate de focuri de armă din interiorul casei. Cinci suspecţi au murit şi şase au fost arestaţi, în timp ce un membru al forţelor mexicane a fost rănit.

În timpul schimbului de focuri, Guzman şi un adjunct al său au fugit printr-un tunel care ducea în sistemul de canalizare al oraşului. Soldaţii i-au urmărit pe cei doi prin tunelurile sistemului de canalizare, dar Guzman a reuşit să iasă la suprafaţă şi a furat o maşină. El a fost pe punctul de a scăpa din nou, dar autorităţile au localizat maşina pe o autostradă din afara oraşului şi l-au capturat.

Reprezentanţii lui Guzman contactaseră producători şi actori pentru a realiza un film biografic dedicat liderului interlop, ceea ce i-a ajutat pe anchetatori să-l localizeze.

Procurorul general a precizat că liderul interlop se va întoarce la închisoarea de maximă securitate din care a evadat acum şase luni.