Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Luni începe şcoala. Următoarea vacanţă, pe 6 februarie

Elevii se întorc de luni la ore, după o vacanţă de iarnă de trei săptămâni. Din 6 februarie vor avea însă din nou liber, pentru pauza dintre cele două semestre, prevăzută în calendarul anului şcolar 2015-2016.

Vacanţa de iarnă a fost programată între 19 decembrie şi 10 ianuarie. La începutul lunii februarie, elevii vor avea din nou o pauză, odată cu vacanţa intersemestrială, între 6 şi 14 februarie.

Al doilea semestru începe în 15 februarie şi se încheie pe 24 iunie. Vacanţa de primăvară va fi în perioada 23 aprilie-3 mai.

Înainte de vacanţa de primăvară, săptămâna 18-22 aprilie este dedicată activităţilor extraşcolare, în cadrul programului "Şcoala altfel". Clasele de învăţământ preşcolar şi primar pot planifica activităţile din programul "Şcoala altfel" în altă perioadă din semestrul al doilea, dar nu mai târziu de 27 mai.

În mai şi iunie vor avea loc evaluările naţionale la finalul claselor a II-a, a IV-a şi a VI-a. Primii care vor fi evaluaţi vor fi elevii din clasa a VI-a, care vor susţine două examene: pe 23 mai la Limbă şi comunicare şi o zi mai târziu la Matematică şi Ştiinţe ale naturii.

În mai, elevii din clasele V-XII vor da tezele din semestrul al doilea, care ar trebui să se încheie până în 20 mai.

Elevii de clasa a XII-a vor susţine prima sesiune a Bacalaureatului în perioada 13 iunie-8 iulie. A doua sesiune a examenului va avea loc în perioada august-septembrie.

Din 25 iunie până pe 11 septembrie, elevii vor fi în vacanţa de vară. Anul şcolar 2016-2017 urmează să înceapă în data de 12 septembrie.