Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Jakarta este sub stare de urgenţă după o serie de explozii soldate cu morţi

Stare de urgenţă în capitala Indoneziei unde mai multe explozii şi focuri de armă au fost auzite în apropierea sediului ONU şi lângă ambasada Turciei.

UPDATE: Cel puţin şapte persoane au murit. Între timp preşedintele Indoneziei face apel la calm şi declară că aceste explozii sunt "acte de terorism". 

Continuă să se audă împuşcături în zona centrală a Jakartei, spun martori oculari citaţi de presa internaţională, care precizează faptul că s-au înregistrat victime în urma atacurilor.

O operaţiune a poliţiei este în desfăşurare pentru capturarea a şase atacatori, scrie AFP. Cel puţin şase persoane au murit, trei poliţişti şi trei atacatori. Şase atacatori se ascund şi acum într-o clădire din zona exploziilor, transmite AP.

Presa locală vorbește de existența a 10 până la 14 atacatori. Pe de altă parte, poliția a anunțat că atacurile ar putea avea legătură cu organizația Stat Islamic. Indonezia a primit încă din decembrie amenințări din partea ISIS. Este țara cu cea mai mare populație musulmană din lume. Majoritatea sunt sunniți.

Arhipelagul nu a vazut atacuri mai grave de la cele care au facut noua morti in iulie 2009 la hoteluri de lux din Jakarta.