Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Campanie video antiterorism în Franța

antiteror_2.jpg

În 2015 Franța a fost lovită de o serie de atentate teroriste
În 2015 Franța a fost lovită de o serie de atentate teroriste
Sursa imaginii: 
RFI

Guvernul francez a lansat astăzi o campanie video pentru a informa cetățenii despre ”reflexele care permit protejarea și salvarea de vieți în caz de atac terorist”.

Inițiativa a venit la trei luni după atentatele sângeroase din 13 noiembrie 2015.

Videoclipul, care durează 2 minute și 40 de secunde, este compus din mai multe secvențe care scot în evidență trei acțiuni ”A scăpa / A se ascunde / A alerta”, la care se adaugă o secțiune dedicată măsurilor de prim ajutor, a precizat biroul de presă al primului ministru.

Sfaturile autorităților franceze sunt: fugiți, în cazul în care condițiile o permit; ajutarea altor persoane să părăsească locul periculos; evitarea expunerii; alertarea oamenilor din zonă și descurajarea lor dacă încearcă să se apropie de locul periculos.

Amintim că în 2015 Franța a fost lovită de o serie de atentate teroriste, care au început cu atacul împotriva revistei satirice Charlie Hebdo, (17 morți în total). Cel mai sângeros atac a fost cel din noiembrie, când au fost vizate Stade de France, terasele unor cafenele și sala de concerte Bataclan. Atunci au fost 130 de morți și mai multe sute de răniți.