Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


ANSVSA: Laptele nu are E-coli

Laptele de la cele două ferme care aprovizionează Lactate Brădet nu are bacteria E.coli. Informaţia vine de la Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară.

Potrivit analizelor de până acum, toate lactatele de la raft sunt conforme, a precizat şeful ANSVSA, care a anunţat că încă se mai fac analize.

După elimarea uneia dintre posibilele cauze ale contaminării, pe listă au rămas mai multe variante, între care manipularea pe flux, manipularea din transport, potrivit şefului ANSVSA.

Tot astăzi, ministrul agriculturii a venit din nou cu precizări pe Facebook. El spune că "era de datoria autorităţilor să comunice numele operatorului pentru a preîntâmpina alte potenţiale cazuri de îmbolnăviri.

 

 

Referitor la cazul celor 25 de kg de brânza de vaci contaminată cu e. coli, precizez ca am procedat absolut corect și...

Posted by Achim Irimescu on Thursday, March 3, 2016

 

Producătorul Lactate Brădet ar fi trebuit să retragă imediat produsele care prezentau suspiciuni imediat după apariţia problemelor referitoare la infecţia cu bacteria E.coli, susţine într-un comunicat Ministerul Agriculturii.

„Pe măsură ce incidentul evoluează, este, de obicei, necesar să se iniţieze intervenţii pentru protejarea sănătăţii publice, prin limitarea şi controlul distribuţiei de produse alimentare afectate.

Împiedicarea distribuţiei produselor alimentare contaminate, retragerea şi rechemarea produselor alimentare, precum şi închiderea unităţilor din sectorul alimentar trebuie considerate drept măsuri adecvate şi trebuie întreprinse atunci când este necesar”, se arată în comunicat.