Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Dan Adamescu, audiat la DNA în dosarul falimentării Astra

dna.jpg

Image source: 
rfi.ro

Omul de afaceri Dan Adamescu a ajuns, luni, la DNA, unde este audiat în dosarul falimentării companiei Astra. Surse judiciare au declarat că omul de afaceri a fost citat în calitate de suspect, prejudiciul în acest caz fiind estimat la 700 de milioane de lei.

Potrivit news.ro, Dan Adamescu este vizat în anchetă pentru modul în care a falimentat societatea de asigurări Astra.

În dosar sunt vizate şi alte persoane, printre care şi fiul lui Dan Adamescu, precum şi oameni din anturajul patronului Astra Asigurări, au precizat sursele citate.

În 3 decembrie 2015, Tribunalul Bucureşti a admis cererea Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF) de intrare în faliment a Astra Asigurări, însă decizia a fost contestată la instanţa superioară. Curtea de Apel Bucureşti a fixat deja pentru data de 24 martie termenul de judecată în acest proces.

Decizia judecătorilor Curţii de Apel, care va fi definitivă, este importantă pentru că poate marca debutul plăţii despăgubirilor de către Fondul de Garantare a Asiguraţilor. Fondul a transferat dosarele de la Astra şi a deschis dosarele de daună, însă nu poate face plăţi până la o sentinţă definitivă privind falimentul.

La intrarea în faliment, Astra avea în portofoliu circa 2 milioane de contracte de asigurare, din care circa 870.000 erau poliţe RCA. În octombrie 2015, Fondul de Garantare a Asiguraţilor a transferat dosarele de daună, de asigurare şi bazele de date de la Astra.

În total, au fost preluate 57.210 de dosare de daună şi peste 2 milioane de contracte de asigurare în vigoare. De asemenea, circa 18.000 de cereri de plată au fost depuse la Fond, în baza unor poliţe de asigurare emise de către Astra Asigurări, potrivit unor surse din piaţă.