Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Femme 3000 invită franțuzoaicele din România din nou la concurs

Franțuzoiacele care locuiesc în România se pot înscrie la competiția Femme Trois Milles- Femei 3000 care are loc o dată la doi ani și a cărei finală se desfășoară toamna aceasta. Competiția pune în valoare activitățile femeilor franceze stabilite în străinătate și se desfășoară o dată la doi ani.

Anul acesta, competiția se adresează doamnelor care locuiesc în țări francofone, după cum spune Alena Grand, consilier de presă la Ambasada Franței.

"Este un program important realizat de organizație nonguvernamentală franceză. “Femme 3000” înseamnă femeile din al treilea mileniu, aceasta are ca scop să pună în lumină femeile franceze de pretutindeni care contribuie la imaginea Franței. Senatul francez și toți senatorii care reprezintă francezii din străinătate au decis să se alăture acestei organizații pentru a o susține şi în afara Franței. De cȃțiva ani, deja aceştia dau premii franțuzoaicelor care locuiesc în străinătate. În 2013, de exemplu, o franțuzoaică stabilită în Romȃnia a cȃştigat premiul la categoria “etică”. Este vorba de preşedinta asociației “Casiopeea”, care luptă împotriva cancerului la sȃn. In acest an, este posibil ca Romȃnia să obțină un nou premiu pentru că face parte din țările francofone. Aşa că încurajăm pe toate franțuzoaicele care locuiesc in Romȃnia să participe la acest concurs şi să ne aducă premii”, spune Alena Grand.

Înscrierile la Femme 3000 se fac până pe 31 martie.