Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Bilanț accident Turcia: 2 români morți și 14 răniți

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) informează că, luni, a avut loc în Turcia un accident de microbuz, produs într-o zonă situată între localitățile Manavgat și Akseki. În urma accidentului, doi cetățeni români au murit, iar alți 14 au fost transportați la spitale pentru acordarea îngrijirilor medicale.

MAE precizează că în microbuzul implicat în accident se aflau 16 turiști de cetățenie română.

"O echipă consulară mobilă este în drum spre spitalul în care se află cetățenii români pentru a verifica situația acestora și a menține contactul cu medicii curanți. De asemenea, un reprezentant al Consulatului Onorific al României la Antalya se află în drum spre spitalul în care se află cetățenii români pentru acordarea asistenței necesare", menționează MAE într-un comunicat citat de Agerpres.

Potrivit sursei citate, ambasadorul României la Ankara se află în contact permanent cu guvernatorul provinciei Antalya și cu directorii spitalelor în care se află cetățenii români.

"În paralel cu solicitările de sprijin întreprinse de Ambasada României la Ankara, ambasadorul român a cerut asistență ministerului turc al afacerilor externe în vederea obținerii tuturor informațiilor legate de cazul aflat în atenție și acordarea sprijinului necesar. Ambasada României la Ankara păstrează în permanență legătura cu autoritățile turce competente, fiind pregătită să acorde asistență consulară de specialitate, în limita competențelor legale", mai informează MAE.