Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Program cu finanțare canadiană, pentru promovarea studenților români

20 de studenți din România, Bulgaria și Republica Moldova participă de miercuri la un ”atelier de antreprenoriat”, în cadrul unui program realizat de Academia de Științe Economice din București (ASE) în parteneriat cu Agenția Universitară a Francofoniei, finanțat de guvernul canadian.

Ambasadoarea Canadei în România, Joanne Lemay, prezentă pentru prima oară în studioul RFI România, a vorbit despre acest atelier, în urma căruia cei mai buni dintre studenți ar putea fi recrutați de mari companii francofone și nu numai.

”Obiectivul acestui atelier, pe care noi îl finanțăm, este de a promova și încuraja tinerii cu idei, întreprinzători, creativi. Peste 60% din populația țărilor francofone sunt oameni cu vârste de sub 30 de ani, așa că pentru noi francofonia înseamnă tinerețe, vigoare, creativitate”, a spus ambasadoarea Canadei.

Prezent în studio, Fabien Fleury, director regional pentru Europa Centrală și de Est al Agenției Universitare a Francofoniei a explicat că unul din obiectivele proiectului este și acela de a arăta că limba franceză este nu doar o limbă a culturii, ci și o limbă a științei, a tehnologiei, a inovației.

”În cadrul atelierului studenții se organizează pe echipe, crează un proiect pe care îl vor prezenta unui juriu, inclusiv planul de finanțare. Apoi cei mai buni dintre ei au șansa de a fi recrutați de mari companii, francofone sau nu, pentru că este de remarcat că mari companii precum KPMG sau Microsoft caută tineri francofoni pentru anumite zone în care operează”, a spus Fleury.