Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Marile universități din țară oferă meditații gratuite liceenilor. VEZI lista completă a universităților

default.png

RFI România: Actualitate, informaţii, ştiri în direct
RFI România: Actualitate, informaţii, ştiri în direct
Sursa imaginii: 
RFI

Un număr tot mai mare de universități oferă cursuri gratuite pentru pregătirea examenului de bacalaureat, dar și a celui de admitere la facultate. În 2016, nouă universități din țară au avut această inițiativă.

Printre universitățile care oferă meditații gratuite pentru liceeni sunt facultăți de renume din București, Iași, Sibiu, Timișoara, Constanța, Suceava, Bacău, Brașov și Oradea.

”Este un demers benefic atât pentru elevi, cât și pentru universități”, explică, într-un interviu la RFI, Daniela Alexe, presedintele asociației Centrul pentru Politici Educaționale: ”Dat fiind faptul că numărul de studenți a scăzut la jumătate din 2008 până în prezent, universitățile au demarat o serie de activități precum oferirea de cursuri gratuite pentru a-i ajuta pe elevi să treacă examenul de Bacalaureat”.

Expertul în probleme de Educație mai spune că majoritatea universităților oferă pregătire gratuită la matematică și limba română. ”Am identificat 9 astfel de exemple de bună practică plus Universitatea din București, care a anunțat zilele trecute că oferă, prin Facultatea de Matematică, această posibilitate elevilor”.”Universitatea maritimă din Constanța este singura care oferă astfel de cursuri de pregătire contra cost”, mai afirmă Daniela Alexe.

Ascultați mai jos varianta integrală a interviului:

 
Daniela Alexe, presedintele asociației Centrul pentru Politici Educaționale, despre universitățile care oferă meditații gratuite