Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Papa Francisc, mesaj de speranță de Paștele Catolic

Romano-catolicii sărbătoresc astăzi Paştele. La prânz, la Vatican, Papa Francisc va rosti mesajul URBI ET ORBI. Aseară, Papa Francisc a transmis un mesaj de speranță de Paștele Catolic, în contextul atentatelor de la Bruxelles.

Suveranul Pontif  le-a cerut credincioşilor să nu lase teama şi pesimismul să le întemniţeze sufletul. Este o sărbătoare a speranței, a spus Papa Francisc și a adăugat:

" Vom continua să vedem probleme. Ele vot fi întotdeauna acolo. Să nu lăsăm întunericul şi frica să ne abată şi să pună stăpânire pe inimile noastre."

De altfel, toate cuvântările Papei din ultimele zile au făcut referire la atentatele de la Bruxelles și la suferința pe care o provoacă terorismul. În timpul slujbei din Vinerea Mare, înainte de Paștele Catolic,  Suveranul Pontif a spus că teroriștii și fundamentaliștii profanează numele lui Dumnezeu și se folosesc de religie pentru a justifica violența fără precedent.

La prânz, Papa Francisc va oficia Slujba de Paște și va lansa tradiționul mesaj de binecuvântare URBI ET ORBI (Către Cetate și Lume), către credincioșii de pretutindeni.

În jur de 2 miliarde de creștini, catolici și protestanți, sărbătoresc Paștele.

Paştele ortodox şi cel greco-catolic vor fi sărbătorite peste cinci săptămâni.