Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Alertă: ciocolată cu plastic retrasă din magazine

Autoritățile din România au transmis o notificare în Sistemul de alertă rapidă pentru alimente și furaje al Comisiei Europene (RASFF) cu privire la existența unor bucăți de plastic în bomboanele de ciocolată marca "Crazy Collection" provenite din Polonia.

Potrivit Digi24, compania care deține Penny Market și XXL Mega Discount a retras întregul lot de batoane de ciocolată din 114 magazine din întreaga țară.
Retragerea lotului de ciocolată este una voluntară, făcută de compania din România, care nu precizează însă care este întreaga cantitate retrasă. Știm doar că lotul avea data expirării 12 februarie 2017, potrivit News.ro-
Alerta a fost postată deja pe site-ul de alerte alimentare al Comisiei Europene la categoria „risc mare”. Batoanele de ciocolată cu probleme au fost produse în Polonia.
Este vorba de retragerea de pe rafturi a unor loturi cu data de expirare 12 februarie 2017, ca măsură preventivă după ce o bucată de plastic a fost identificată în unul dintre aceste produse. Potrivit ANSVSA, este vorba despre ciocolata cu lapte cu biscuiţi cu cacao, de 300 de grame.
Rewe România a retras întregul lot de batoane de ciocolată din 114 magazine din ţară şi a transmis clienţilor că returneze produsul în oricare dintre magazinele Penny Market sau XXL Mega Discount, urmând să li se returneze contravaloarea acestuia.
În ultima săptămână a lunii februarie, şi producătorul de ciocolată american Mars Inc. a anunţat că retrage toate batoanele Mars, Snickers, Milky Way Minies şi Miniatures cu data de expirare cuprinsă între 19 iunie 2016 - 8 ianuarie 2017 din cel puţin şapte ţări europene, tot după ce în produse au fost găsite bucăţi de plastic.