Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Autoritățile belgiene redeschid stația de metrou Maelbeeck

Un zid al amintirii a fost instalat la staţia de metrou Maelbeek din Bruxelles, pentru ca pasagerii care ajung aici să-şi poată exprima condoleanţele.

Autorităţile belgiene au redeschis circulaţia metroului prin staţia Maelbeek, unde în urmă cu peste o lună s-a detonat teroristul Khalid el Bakraoui.

Accesul în staţie este limitat la două intrări, iar poliţiştii şi soldaţii asigură securitatea călătorilor în întreaga reţea subterană de transport.

Un zid al amintirii a fost instalat la staţia Maelbeek, pentru ca cei care ajung aici să-şi poată exprima condoleanţele. Victimele atacului şi rudele acestora au putut să viziteze staţia înainte de redeschidere.

15 persoane şi-au pierdut viaţa în atentatul de la Maelbeek, după ce al doilea vagon al unui tren a explodat în timp ce părăsea staţia.

În urmă cu o lună, două explozii au zguduit aeroportul Zaventem din Bruxelles, iar staţia de metrou Maelbeek a fost lovită de o altă deflagraţie. În cele două atentate separate şi-au pierdut viaţa 35 de persoane, iar peste 300 au fost rănite.