Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Guvernul discută, miercuri, o OUG care suspendă restricţia pentru portbagaj aplicată taxiurilor

Guvernul discută în ședința de miercuri un proiect de Ordonanță de Urgență care suspendă restricţia pentru portbagaj aplicată taxiurilor de la Aeroportul Internațional Henri Coandă București.

Potrivit proiectului de OUG dat publicității de Ministerul Transporturilor, cerința privind volumul spaţiului destinat pentru transportul bagajelor, aplicabilă taxiurilor care au acces în locurile de așteptare special amenajate pe aeroporturile din România se suspendă până la data de 01 februarie 2017.

Măsura a fost luată în vederea ''eliminării blocajelor existente în prezent în activitatea de transport în regim de taxi de la Aeroportul Internațional Henri Coandă București, principala poartă de intrare în țară pe calea aerului, precum și a efectelor negative cu impact imediat asupra imaginii externe a României, ca și pentru evitarea reducerii semnificative a activităţii de transport în regim de taxi de la din cauza neîndeplinirii cerinței legale privind volumul portbagajului, în condițiile în care nu există o alternativă rezonabilă de transport public spre/dinspre aeroport în orele de vârf de trafic, fapt ce ar aduce prejudicii atât interesului public, cât şi celui privat'', se arată în proiect.

''Nerezolvarea acestor probleme poate conduce la escaladarea nemulțumirii pasagerilor'' explică Executivul necesitatea unei ordonanțe de urgență.

Începând cu data de 1 aprilie 2016, la Aeroportul Henri Coandă au acces doar autoturismele taxi care respectă toate normele legale și ai căror șoferi au obținut din partea instituțiilor abilitate ale statului toate autorizațiile necesare pentru desfășurarea în legalitate a activității în regim de taxi la aeroport.

Astfel, pentru a primi legitimaţie de acces în aeroport autovehiculul taxi trebuie să aibă volumul portbagajului de 500 de litri. De asemenea se interzice accesul șoferilor de taxi care au cazier judiciar și este obligatorie obținerea unor avize ale instituțiilor statului (Poliția Transporturi Aeriene, Poliția de Frontieră).

Aproximativ 500 de taximetriști au îndeplinit deja toate condițiile pentru a-și desfășura activitatea la Aeroportul Henri Coandă și pot prelua pasageri fără nicio restricție, a informat Compania Națională Aeroporturi București la începutul lunii aprilie.