Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Ministerul Sănătății comunică miercuri rezultatele testelor făcute pe substanțele dezinfectante. Anchetele ar putea fi extinse

spital_mediafax.jpg

Sursa imaginii: 
mediafax.ro

Ministrul Sănătăţii a trimis Corpul de Control la Institutul Oncologic București, pentru a verifica achizițiile și contractele de achiziții încheiate cu firma Hexi Pharma și cu alți agenți economici.

Decizia a fost luată la scurt timp după publicarea unei anchete jurnalistice făcută de euractiv.ro:

"cel mai mare spital oncologic românesc ia direct de la Hexi Pharma soluțiile dezinfectante și plătește bani grei pe curățenie unei firme din același trust. Medical Cleaning face curat de mai bine de o lună în IOB, în urma unei negocieri fără anunț public de participare care a fost deja anulată de Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor (CNSC)", se arată în anchetă.

Rezultatele anchetei Corpului de Control vor fi transmise Parchetului General  În paralel, Ministerul Sănătății le-a cerut spitalelor să recolteze propriile mostre și să-și facă autocontrol. Primele rezultate ar urma să fie anunțate miercuri, a precizat premierul Dacian Cioloș pe Facebook, după întâlnirea avută cu ministrul Patriciu Achimaș Cadariu:

Rezultatele vor fi comunicate de Direcțiile de Sănătate Publică din țară, în cadrul unei videoconferințe. Ministerul  are în vedere extinderea anchetei pe marginea procedurilor de contractare şi achiziţii şi la alte unităţi spitaliceşti.