Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Raport UNICEF: 75 de milioane de copii au nevoie de acces la educație

Semnalul de alarmă este tras de UNICEF. Datele arată că cel mai mult au de suferit copiii care trăiesc în zone de conflict ca Siria și Estul Ucrainei.

75 de milioane de copii cu vârstă de școlarizare din întreaga lume au nevoie urgentă de susținere pentru a-și continua studiile arată raportul publicat de UNICEF.

Datele arată că unul din 4 copii cu vârsta curprinsă între 3 și 18 ani trăiesc în zone care se confruntă cu crize umanitare. Cei 5 ani de război civil din Siria au dezafectat 6 mii de școli, în timp ce conflictul din Estul Ucrainei a afectat sau distrus una din cinci școli.

Același raport arată că cei mai afectați sunt copiii refugiaților care nu mai au parte de nici un fel de educație. Aceleași date indică faptul că în perioade de conflict, fetele sunt de 2 ori și jumătate mai predispuse să renunțe la școală în comparație cu băieții.

Raportul este publicat cu pu'in timp înaintea Summitului Umanitar Mondial care va fi organizat la Istanbul în 23-24 mai. Cu această ocazie un nou fond va fi lansat sub denumirea "Educația Nu Poate Aștepta". Fondul își propune să strângă 4 miliarde de dolari în 5 ani pentru a ajuta 13 milioane și jumătate de copii fără acces la educație.