Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Parchetul General cere noi teste pe produsele Hexi Pharma

substanta.jpg

Image source: 
Wikipedia

Parchetul General a dispus efectuarea a două noi expertize în dosarul Hexi Pharma. În paralel, astăzi, Tribunalul Bucureşti discută cererea firmei de intrare în insolvenţă.

"Procurori ai Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au dispus efectuarea a două constatări tehnico-ştiinţifice asupra produselor Hexi Pharma", transmite Parchetul, într-un comunicat. Până acum, testele oficiale, raportate de Ministerul Sănătăţii, au arătat diferenţe clare de concentraţie între valorile trecute pe eticheta produselor biocide şi realitate. Produsele găsite neconforme au fost retrase, iar Hexi Pharma a fost amendată cu 40 de mii de lei.

În acest caz, procurorii au început urmărirea penală in rem pentru zădărnicirea combaterii bolilor şi falsificarea şi substituirea de alimente sau alte produse. Ulterior, Hexi Pharma a anunţat că a demerat procedurile pentru închidere, demers contestat însă de procurori. Judecătoria Sectorului 5 a admis cererea Parchetului şi a respins intrarea Hexi Pharma în insolvenţă sau în orice altă formă de dizolvare sau lichidare.

Decizia definitivă referitoare la cererea firmei de intrare în insolvenţă va fi luată de Tribunalul Bucureşti, care e aşteptat să ia astăzi în discuţie acest caz.