Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Tăriceanu: Preşedintele ar trebui să ceră SRI, prin CSAT, lămuriri cu privire la Hexi Pharma

tariceanu_in_conf_cluj.jpg

Copreședinții ALDE în conferință de presă la Cluj

Președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat că în scandalul Hexi Pharma președintele Iohannis ar putea cere în CSAT lămuriri și informații. Uniunea Judecătorilor din România a cerut recent Consiliului Superior al Magistraturii să cerceteze dacă sesizările SRI au ajuns în vreun fel și la procurori și dacă aceștia au întreprins cercetări mai departe.

Călin Popescu Tăriceanu, aflat la Cluj, se arată îngrijorat de urmările scandalului dezinfectanților diluați, care au generat o “pierdere de încredere majoră în sistemul de sănătate publică”.

"Alaltăieri am văzut un comunicat al Uniunii Naţionale a ​Judecătorilor din România, preşedinta UNJR este Dana Gârbovan de la Cluj, care cere CSM-ului să dea informaţii în legătură cu modul în care parchetele au soluţionat sesizările venite de la SRI, pentru că SRI-ul spune că a făcut numeroase sesizări, ce s-a întâmplat, s-au împotmolit la Parchet, stau prin sertare, prin dulapuri.

Deci, este, în primul rând, o îngrijorare generală la nivelul societăţii româneşti, în acest moment, o pierdere de încredere majoră în sistemul de sănătate publică, ceea ce este foarte grav. În atari condiţii, nu pot să rămân neatent la aceste semnale care apar. Trebuie să vedem, să aflăm adevărul, dacă există legături care sunt periculoase sau nepermise sau nu. Se pot aceste lucruri, verifica, confrima sau infirma. Şi cred că pentru opinia publică aceste lucruri trebuie făcute.

Aşadar, consider oportun ca Comisia de Supraveghere a Serviciilor din Parlament să analizeze şi să facă o proprie investigaţie în acest sens. Are această posibilitate. În al doilea rând, preşedintele ţării poate, în cadrul CSAT, nu în public, să ceară Serviciilor să vină cu elemente care să lămurească această problemă de interes major", a declarat, la Cluj, președintele Senatului Călin Popescu Tăriceanu. 

 
Ascultă declarația făcută la Cluj de președintele Senatului Călin Popescu Tăriceanu