Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Armata egipteană anunță că a găsit avionul prăbușit în mare - televiziunea de stat de la Cairo

avion_egyptair_prabusit_mare_confuzia_domina_operatiunile_cautare_fuzelajului.jpg

Navă militară egipteană (Foto: Armata Egiptului via Reuters TV)
Navă militară egipteană (Foto: Armata Egiptului via Reuters TV)

Armata egipteană a găsit la 290 km nord de orașul de coastă Alexandria bucăți din avionul EgyptAir care s-a prăbușit joi, informează televiziunea de stat egipteană, preluată de Reuters și DPA.

Potrivit sursei citate, marina militară egipteană efectuează căutări în zonă pentru a găsi cutiile negre, în condițiile în care au fost găsite deja unele dintre obiectele aparținând pasagerilor.

Informaţiile iniţiale arătau că bucăţi din avion au fost găsite, însă reprezentanţii companiei EgyptAir au revenit asupra declaraţiilor, spunând că fragmentele nu aparţin aparatului de zbor căutat.

La rândul său, şeful Comitetului grec de Securitate Aeriană a declarat pentru AFP că fuzelajul găsit în zona apropiată de prăbuşirea avionului EgyptAir "nu provine de la un avion". În realitate au fost găsite o bucată de lemn şi materiale textile care nu aparţin unui avion, explică oficialul grec.

Compania aeriană EgyptAir anunţase anterior că fragmente de fuzelaj aparţinând avionului dispărut în Marea Mediterană cu 66 de persoane la bord au fost găsite în apropiere de insula greacă Karpathos, unde se presupune că s-a prăbuşit avionul.

"Ministerul Aviaţiei Civile a primit o scrisoare din partea Ministerului egiptean al Afacerilor Externe, în care se confirmă descoperirea fuzelajului avionului care efectua zborul MS804", anunţase EgyptAir pe Twitter, adăugând că "veste de salvare şi bucăţi de plastic" pluteau pe apă.