Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Autoritățile fac duminică prima simulare pentru alegerile locale

tableta.jpg

Sursa imaginii: 
wikimedia.org

Duminică are loc prima simulare a alegerilor locale: este testat sistemul informatic, inclusiv pentru prevenirea votului multiplu.

Comsia Tehnică face duminică prima din cele trei simulări ale alegerilor locale, prin testarea sistemului informatic de monitorizare a prezenței la vot și implicit prevenire a votului multiplu. Ministrul de Interne Petre Tobă spunea, la începutul lunii, că la acest exercițiu participă Autoritatea Electoral Permanentă, Serviciul de Telecomunicații Speciale, Ministerul Afacerilor Interne, Ministerul Educației și prefecturi. Simularea se va face în condiții cât mai apropiate de cele de la votul propriu-zis, mai spunea ministul Petre Tobă.

Ar urma ca tabletele și celelalte dispozitive electronice de la secțiile de votare din țară să transmită date în timp real, printr-o rețea securizată de STS. La centru vor fi comparate informațiile cu cele venite din țară. Pentru votul din 5 iunie, de la alegerile locale, vor fi organizate 18.616 secții de votare, potrivit datelor oficiale.