Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Parchetul General investighează moartea lui Dan Condrea. Astăzi se anunță prejudiciul în dosarul Hexi Pharma

Parchetul General a preluat luni dosarul accidentului de mașină în care ar fi murit patronul firmei Hexi Pharma, Dan Condrea. Tot astăzi, procurorii vor anunța prejudiciul în dosarul Hexi Pharma și eventuala schimbare a încadrării juridice, evoluții care ar fi făcut posibilă reținerea omului de afaceri.

Decesul său, încă neconfirmat de o procedură de identificare , nu schimbă cursul anchetei în dosarul dezinfectanților diluați, precizează procurorul general.

Se va face o expertiză tehnică auto pentru stabilirea împrejurărilor producerii accidentului, transmite Parchetul într-un comunicat. A fost dispusă tototdată efectuarea necropsiei.

Între timp, procurorul general a precizat că deși indiciile sugerează că victima coliziunii ar fi Dan Condrea, nu se poate pronunța încă 100%, din moment ce procedura de identificare nu a fost terminată. Augustin Lazăr  a precizat că patronul Hexi Pharma ar fi urmat să fie audiat astăzi în dosarul privind dezinfectanţii diluaţi și a lăsat să se înțeleagă că ar fi putut fi reținut. Procurorul general a explicat că ancheta urmează niște etape prestabilite, care nu puteau fi decalate. Astăzi se va evalua prejudiciul și se va schimba încadrarea juridică  -  pe baza documentelor și informațiilor adunate anterior. Augustin Lazăr: 

Procedeele de supraveghere, repsectiv filajul, nu sunt făcute publice până la finalul unei anchete. Nu sunt însă indicii care să arate că un filaj era necesar, a mai spus Augustin Lazăr.