Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Testele ADN confirmă că șoferul mort în accidentul din Corbeanca este Dan Condrea

parchetul_general.jpg

Parchetul General face cercetări referitoare la infracțiuni privind punerea pe piața a produsele Hexi Pharma
Parchetul General face cercetări referitoare la infracțiuni privind punerea pe piața a produsele Hexi Pharma
Sursa imaginii: 
RFI

Șoferul care a decedat în accidentul care a avut loc la 22 mai, în Corbeanca, este Dan Condrea, anunță Parchetul General, care transmite că probele ADN au confirmat acest lucru.

”Urmele de culoare brun roşcat şi ţesut descoperite pe elementele de caroserie, cu prilejul cercetărilor la faţa locului, prezintă un profil genetic identic cu probele biologice prelevate de la cadavru. Profilul genetic respectiv aparţine unui bărbat care este tatăl biologic al minorului C.D., cu indice de paternitate 5.580.000”, anunță Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, printr-un comunicat de presă.

Procurorii precizează că mașina patronului Hexi Pharma a făcut 13 deplasări pe același traseu în seara respectivă și transmit că ”autoturismul implicat în accident a fost surprins de o cameră de supraveghere stradală amplasată în Buftea, efectuând mai multe deplasări pe traseul Buftea – Corbeanca, tur şi retur, însumând 13 deplasări în intervalul orar 17:31 - 18:38, ultima deplasare fiind dinspre Buftea spre Corbeanca”.

Perchezițiile informatice sunt în desfășurare, urmând să se efectueze mai multe expertize privind modalitatea în care s-a produs accidentul.

În altă ordine de idei, Parchetul General face cercetări referitoare la infracțiuni privind punerea pe piața a produsele Hexi Pharma, care în urma testelor s-au dovedit a fi neconforme, infracțiunile investigate fiind de zădărnicirea a combaterii bolilor și înșelăciune.

La acest moment, procurorii nu fac cercetări legate de modul în care Hexi Pharma a câștigat contractele cu spitalele de stat, verificările pe partea de achiziții publice fiind făcute de Corpul de Control al premierului, spun surse judiciare.

La data de 17 mai, mai multe probe din biocide produse de Hexi Pharma, dintre cele folosite în spitalele unde analizele au ieşit neconforme, au fost duse de către poliţişti la Institutul Cantacuzino, urmând ca testele să fie finalizate la 30 de zile de la data la care s-a dispus testarea, până în prezent cheltuielile făcute de parchet cu analize medicale în acest caz fiind estimate 7.000-8.000 de euro, susțin sursele citate.

În dosarul privind zădărnicirea combaterii bolilor, Flori Dinu, directorul general al Hexi Pharma, este cercetată în arest la domiciliu, fiind acuzată de 99 de infracțiuni de înșelăciune în formă continuată, 29 de infracțiuni de înșelăciune și participație improprie la zădărnicirea combaterii bolilor. Surse judiciare au precizat că femeia a dat declarații la instanța, la data la care s-a judecat cererea procurorilor de arestare preventivă.

De asemenea, în cauză a fost începută urmărirea penală şi faţă de Mihai Leva, șef de producție la Hexi Pharma, pentru complicitate la participație improprie la infracțiunea de zădărnicirea combaterii bolilor, în formă continuată, acesta fiind cercetat sub control judiciar.