Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Mii de sindicalişti din educaţie au ieşit în stradă

mii_sindicalisti_educatie_iesit_strada.jpg

Protest profesori (arhivă)
Protest profesori (arhivă)

Aproximativ opt mii de sindicalişti din învăţământ protestează miercuri în centrul Capitalei. Manifestanţii s-au adunat în faţa sediului Guvernului, de unde au plecat apoi spre Palatul Cotroceni.

Profesorii cer demisia Guvernului, nemulţumiţi de nivelul de salarizare propus de Executiv. Sindicaliştii ameninţă că în lipsa unor soluţii, se poate ajunge la boicotarea examenelor.

Manifestanţii au protestat miercuri timp de o oră în faţa Palatului Victoria, după care au plecat în marş spre sediul Preşedinţiei.

Restricţiile de circulaţie în centrul Capitalei se menţin până la ora 14, pe traseul Piaţa Victoriei–Str. Buzeşti–Str. Berzei–Str. Ştirbei Vodă–Splaiul Independenţei–Str. Constantin Noica–Şos. Cotroceni–Bd. Iuliu Maniu–Complex Politehnică.

Sindicaliştii poartă pancarte cu mesaje de genul "Lăsaţi educaţia educatorilor", "Cu Iohannis credeam noi că o să scăpăm de nevoi" sau "Educaţia şi ţara şi-au pierdut răbdarea", potrivit Mediafax.

Conform agenţiei de presă, Ordonanţa de Urgenţă privind salariile din sectorul bugetar, respinsă de liderii sindicatelor din educaţie, prevede o creştere salarială de 207 lei pentru un profesor gradul I, vârsta 25-30 de ani, cu studii superioare.