Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Inundaţii:113 persoane, evacuate preventiv. S-a intervenit în 115 localităţi

Ploile abundente căzute în ultimele zile au afectat 89 de localități din șapte județe - Bacău, Covasna, Galați, Harghita, Neamț, Suceava și Vrancea. În urma inundaţiilor, două persoane şi-au pierdut viaţa, a mai anunţat ministrul de interne, Petre Tobă.

 Premierul i-a cerut ministrului de Interne ca în ședința de Guvern de săptămâna viitoare să prezinte o primă evaluare a efectelor inundațiilor și a pagubelor produse, pentru a fi identificate măsurile care se impun.”

Rămân valabile avertizări hidrologice dintre care cod roșu de inundații până, astăzi la ora 14.00, pe cursuri de ape din 9 județe din Moldova și centrul țării.

Peste 2.000 de pompieri, jandarmi şi poliţişti din cadrul Ministerului de Interne au intervenit noaptea trecută în sprijinul populaţiei afectate de inundaţii, a anunţat purtãtorul de cuvant al instituţiei, Monica Dajbog.

În cursul nopţii au fost evacuate preventiv evacuate 113 persoane din patru județe, mai informează ministerul de interne. Circulația pe mai multe drumuri naționale este întreruptă din cauza precipitațiilor abundente din ultimele ore, potrivit Centrului Infotrafic al Poliției Române.