Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Cei patru membri ai echipajului SMURD, decoraţi post mortem

smurd.jpg

Foto: Ministerul Apărării, Republica Moldova

Preşedintele Klaus Iohannis i-a decorat pe cei patru membri ai echipajului SMURD decedaţi în accidentul aviatic din Republica Moldova.

''Astfel, pentru înaltul profesionalism, umanismul și spiritul de sacrificiu dovedite în numeroase acțiuni de salvare a vieților omenești, la care au participat în cadrul Serviciului Medical de Urgență, Reanimare și Descarcerare (SMURD) - Iaşi, președintele României a conferit post-mortem: Ordinul Național 'Pentru Merit' în grad de Cavaler medicului Dumea Mihaela, Crucea Națională 'Serviciul Credincios' clasa a III-a asistentului medical principal Sandu Adrian-Gabriel şi Ordinul Național 'Pentru Merit' în grad de Cavaler, cu însemn pentru militari comandorului Gavril Ilie Doru și căpitan-comandorului Șocae Constantin Voicu'', informează Administraţia Prezidenţială.
Decorările au fost făcute la propunerea Ministrului Sănătății, Vlad Voiculescu, respectiv a Ministrului Afacerilor Interne, Petre Tobă.
Sicriele cu trupurile celor patru membri ai echipajului SMURD decedaţi în accidentul aviatic din Republica Moldova au fost aduse vineri la Iaşi.
Victimile au fost primite cu onoruri militare, date de un detaşament al Unităţii Speciale de Aviaţie Iaşi şi un detaşament ISU.