Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Istanbulul, lovit din nou de o explozie

istanbulul_lovit_din_nou_de_o_explozie.jpg

Atentat la Istanbul, marţi, 7 iunie 2016 (Foto: Reuters/Osman Orsal)
Atentat la Istanbul, marţi, 7 iunie 2016 (Foto: Reuters/Osman Orsal)

Cel puţin 11 persoane au murit marţi la Istanbul, în urma unei explozii a cărei ţintă era un autocar al Poliţiei.

ACTUALIZARE 3: Preşedintele turc, Recep Tayyip Erdogan, acuză gruparea radicală Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK) de comiterea atentatului de marţi dimineaţă: "Nu este ceva nou faptul că această grupare teroristă comite atacuri în oraşe (din Turcia)".

 

ACTUALIZARE 2: Explozia maşinii-capcană a avut loc dimineaţă, la o oră de vârf, în extrem de populatul cartier Vezneciler. Zona este una comercială, găzduieşte de asemenea Universitatea din Istanbul şi este foarte apropiată de importante atracţii turistice, precum Marele Bazar.

 

ACTUALIZARE 1: Cel puţin 11 persoane au murit şi alte 36 au fost rănite într-un atac cu bombă, care a avut loc marţi dimineaţă într-un cartier din centrul Istanbulului, a anunţat guvernatorul oraşului. Cele 11 persoane ucise sunt şapte poliţişti şi patru civili, potrivit Le Figaro.

 

Atentatul a avut loc in centrul istoric al Istanbulului. Potrivit agenţiei de stat Anadolu, mai multe ambulanţe au fost trimise la faţa locului.

Martorii afirmă că explozia a fost urmată de focuri de armă iar imaginile transmise în direct de la fața locului arată polițiști înarmați. Explozia a avut loc dimineața, într-un trafic infernal, într-o zonă extrem de frecventată de turiști. 

Suflul exploziei a avariat mai multe mașini și fațade.