Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Raport Greenpeace România: 100 de tăieri ilegale de arbori pe zi

infografice-01.png

Sursa imaginii: 
greenpeace.org

Numărul cazurilor de tăieri ilegale de arbori a ajuns anul trecut la aproape 100 pe zi, atrage atenţia Greenpeace România. O tăiere ilegală poate însemna căruţă cu lemne sau un camion cu 20 metri cubi de lemn, explică, la RFI, Valentin Sălăgeanu, reprezentantul Greenpeace. 

Numărul cazurilor este în creştere, însă  nici organizaţiile neguvernamentale, nici autorităţile nu ştiu dacă noile date sunt o consecinţă a amplificării fenomenului sau pur şi simplu a faptului că acum sunt mai multe instrumente de identificare a infracţiunilor, spune Valentin Sălăgeanu. Greenpeace cere, în context, o bază de date unitară, deblocarea în Parlament a  Legii Contravenţiilor Silvice (care prevede sancţiuni mai dure) şi a altor instrumente care ar permite punerea în aplicare a Noului Cod Silvic şi un program coerent de împăduriri:  

Ascultă aici interviul cu Valentin Sălăgeanu:Potrivit raportului Greenpeace, județele care au înregistrat cel mai mare număr de cazuri de tăieri ilegale sunt Argeș – 8,85% din totalul cazurilor la nivel național, Vrancea  și Bacău.