Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Transport public gratuit în Bucureşti? ONG: O măsură populistă, care nu se poate aplica

Ideea unui transport public gratuit în Bucureşti este populistă şi nu poate fi aplicată. Declaraţia îi aparţine vicepreşedintelui organizaţiei neguvernamentale Eco-Civica, Dan Trifu. El comentează la RFI intenţia anunţată de primarul ales al Capitalei, Gabriela Firea.

Dan Trifu spune că ideea Gabrielei Firea "în practică nu se poate realiza. Dimpotrivă, noi trebuie să încurajăm în alt mod transportul în comun. Am făcut de multe ori referire la culoarul unic RATB, la condiţiile de călătorie şi ale mijloacelor de transport. Noi aici trebuie să intervenim şi să avem un plan adevărat de dezvoltare. Asta nu înţeleg eu la aceşti primari şi la aceşti hai să spunem politicieni care vin. Domnule, când vii, faci o strategie, chemi nişte specialişti şi faci o strategie rapidă de dezvoltare a transportului comun în Bucureşti (...). Este bine ca măcar de acum încolo toţi aceşti candidaţi şi aleşi să înceapă să aibă în vedere nişte strategii de dezvoltare a Capitalei şi nu nişte măsuri populiste care dumnealor ştiu foarte bine că nu se pot aplica".

Gabriela Firea a anunţat miercuri că se angajează să găsească ''cea mai bună soluţie'' pentru ca transportul public în Bucureşti să devină gratuit: ''Modernizarea transportului public este o prioritate pentru mine, precum şi îmbunătăţirea condiţiilor pentru biciclişti. Voi găsi căile economice cele mai potrivite pentru ca transportul public să fie gratuit, într-un timp rezonabil, tocmai pentru a încuraja cât mai mulţi bucureşteni să îl folosească''.