Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Polițist francez asasinat în fața locuinței sale

politist.jpg

Sursa imaginii: 
AFP

Un ofițer de poliție francez a fost ucis luni seara cu mai multe lovituri de cuțit, în fața locuinței sale din apropierea Parisului. Atacatorul, care se revendicase la Organzația Stat Islamic, a fost împușcat, după ce s-a refugiat în locuința polițistului, unde a ucis-o și pe soția acestuia. O anchetă antiteroristă a fost imediat declanșată.

Update 2: Preşedintele francez, Francois Hollande, a acuzat marți că asasinarea cuplului de poliţişti în locuinţa lor din suburbia pariziană Magnanville este "un act terorist incontestabil", avertizând că "Franţa se confruntă cu o ameninţare teroristă foarte mare", relatează Le Figaro. Cuplul de poliţişti a fost "asasinat de un terorist". "Este un act terorist în mod incontestabil", a declarat Francois Hollande în deschiderea unei reuniuni internaţionale contra corupţiei. "Franţa se confruntă cu o ameninţare teroristă de foarte mare importanţă (pentru combaterea căreia) am mobilizat foarte multe resurse", a subliniat liderul francez. "Un act terorist abject a fost comis ieri la Magnanville", a declarat anterior și Bernard Cazeneuve, ministrul francez de Interne.

 

Update 1: Surse ale poliției citate de AFP afirmă că asasinul ar fi Larossi Abballa, de 25 de ani, condamnat în 2013 pentru implicarea într-o rețea jihadistă care acționa între Franța și Pakistan. Bărbatul, care a fost împușcat de poliție, era originar din Mantes-la-Jolie, la 60 de km de Paris.

 

Raid, unitatea de elită a Poliției Naționale franceze, a sosit la fața locului luni în jurul orei 21.30 și a început negocieri cu agresorul care se refugiase chiar în casa victimei, pretinzând că deține ostatici, potrivit unui purtător de cuvânt al ministerului francez de interne.

Negocierile nu au avut rezultat, astfel încât s-a declanșat un schimb de focuri iar agresorul a fost ucis.

În interiorul casei polițiștii au găsit cadavrul soției polițistului, și ea angajată a poliției, precum și un copil de 3 ani, fiul lor, sănătos dar în stare de șoc.

Potrivit Centrului american de supraveghere a web-site-urilor jihadiste SITE, agenția Amaq, care are legături cu grupul jihadist, ar fi afirmat că ”un combatant al Statului Islamic”, ar fi autorul crimelor.