Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Autocar plin de copii, răsturnat în judeţul Braşov. Patru adulţi au murit

Patru persoane au murit şi 22 au fost rănite, după ce un autocar plin de copii s-a răsturnat în dreptul localităţii Perşani din judeţul Braşov. Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă a instituit cod roşu de intervenţie.

ACTUALIZARE 7: Reprezentanţii Poliţiei Judeţene Braşov au anunţat că vârstele copiilor care se aflau în autocarul implicat în accidentul de la Perşani sunt între 12 şi 17 ani (News.ro).

 

ACTUALIZARE 6: Registrul Auto Român anunţă că autocarul implicat în accidentul din judeţul Braşov era omologat pentru 25 de locuri, în timp ce ministerele Sănătăţii şi de Interne au raportat timp de trei ore cifre diferite privind numărul pasagerilor, în cele din urmă stabilind că este vorba despre 30 de oameni (MEDIAFAX).

 

ACTUALIZARE 5: Două victime sunt în stare critică în urma accidentului din Braşov (MEDIAFAX).

 

ACTUALIZARE 4: Microbuzul implicat în accident a acroşat un parapet de separare a sensului de mers, într-o curbă la dreapta, răsturnându-se pe celălalt sens de circulaţie, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Braşov, Liviu Naghi (Agerpres).

 

ACTUALIZARE 3: Toate victimele decedate au fost descarcerate, declară prefectul Braşovului. Traficul în zona accidentului este în continuare blocat (HotNews).

 

ACTUALIZARE 2: Procurorii au deschis un dosar penal in rem pentru ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă, în legătură cu accidentul petrecut vineri între Braşov şi Făgăraş. Iniţial, dosarul a fost deschis de Parchetul de pe lângă Judecătoria Făgăraş, însă ancheta a fost preluată de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Braşov, având în vedere complexitatea cauzei (Agerpres).

 

ACTUALIZARE 1: Prefectul de Iaşi, Marian Grigoraş, spune că autocarul răsturnat în judeţul Braşov era închiriat de către oficialii Palatului Copiilor din Iaşi de la firma Maxibus Trans şi că s-au dispus controale atât la sediul firmei de transport, cât şi la Palatul Copiilor (MEDIAFAX).

 

Autocarul implicat în accidentul din Braşov aparţine Palatului Copiilor din Iaşi, iar pasagerii se deplasau la un concurs. Persoanele decedate sunt un copil şi trei adulţi.

La locul tragediei s-au deplasat 50 de pompieri şi paramedici SMURD şi 30 de poliţişti şi jandarmi, care asigură zona, pentru ca echipajele să poată transporta cât mai repede răniţii.

Autocarul transporta 28 de copii şi trei adulţi, potrivit Ministerului Sănătăţii. "Toate victimele grave vor fi transportate la spitale din judeţul Braşov. În standby se află un elicopter al Ministerului Afacerilor Interne în caz că ar fi nevoie de transfer la Bucureşti pentru pacienţi grav răniţi", mai transmite ministerul.

Preşedintele Klaus Iohannis anunţă că a luat legătura cu autorităţile în legătură cu accidentul petrecut pe drumul Braşov-Făgăraş şi transmite condoleanţe familiilor celor care au murit.

"Am aflat cu tristeţe despre accidentul petrecut pe drumul între Braşov şi Făgăraş. Sper în însănătoşirea grabnică a tuturor celor răniţi şi îmi exprim sincere condoleanţe pentru familiile celor care au pierit. Am luat legătura cu autorităţile, care fac tot posibilul pentru limitarea consecinţelor şi acordarea ajutorului la faţa locului", a scris şeful statului pe Facebook.