Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Emoții pentru absolvenții clasei a VIII-a. Începe Evaluarea Naţională

Peste 153.000 de elevi de clasa a 8-a încep, luni, examenele din cadrul Evaluării Naţionale, pe baza căreia vor fi admişi la liceu. Prima probă este cea la Limba şi Literatura Română.

153.522 de candidaţi sunt aşteptaţi să se prezinte în cele 4.809 centre de examen în care se va desfăşura Evaluarea Naţională. Candidații trebuie să se prezinte în sălile de examen la 8:30 dimineaţa, iar testarea va începe la ora 9:00 și va dura 2 ore.

Prima probă, cea la Limba şi Literatura Română este structurată în două subiecte mari, cu două texte la prima vedere pe baza cărora elevii trebuie să răspundă la mai multe întrebări.

Va urma, marţi, proba la limba maternă, examenul urmând a se termina miercuri, cu proba scrisă la Matematică. Afişarea rezultatelor se va face pe data de 1 iulie. Eventualele contestaţii pot fi depuse în aceeaşi zi, până la ora 20:00. Rezultatele finale vor fi făcute publice în data de 5 iulie.

Subiectele vor fi publicate pe site-ul subiecte.edu.ro, în zilele de examen, în jurul orei 15:00.

Ponderea Evaluării Naționale pentru admiterea la liceu este de 75%, restul de 25% fiind ponderea notelor din școala generală.