Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Turiştii români evită Turcia. Rezervările au scăzut cu un sfert

turkish_riviera.jpg

Sursa imaginii: 
en.wikipedia.org

Turiştii români care şi-au cumpărat vacanţe pe litoralul turcesc sună la agenţii şi cer informaţii şi asigurări, după atentatul de la Istanbul. O parte din ei au şi renunţat la excursii, chiar dacă au pierdut din bani. 

Preşedintele Patronatului Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism, Alin Burcea, spune, la RFI, că  anul acesta numărul rezervărilor făcute în destinaţii de vară din Turcia a scăzut déjà cu un sfert, chiar dacă hotelerii propun preţuri cu mult diminuate. Au de câştigat, explică Alin Burcea, staţiunile din Spania şi chiar şi litoralul românesc:

"De fiecare dată când e un atentat la Instabul suntem sunaţi. Cei care vor să se retragă trebuie să ştie şi să înţeleagă că nefiind o forţă majoră declarată, fiecare va plăti penalităţile de retragere din contractul pe care l-a semnat. În Antalya şi în zona Bodrum, unde merg foarte mulţi români,  cred că în momentul de faţă s-a ajuns la discounturi de 50%. Să fim cinstiţi, aşa ceva nu s-a mai întâmplat. Căderea de 25% de pe Antalya a fost preluată în proporţie de 80% de Spania, nu de Grecia, cum estima fparte multă lume. Mai sunt nişte creşteri, dar nu la fel de importante pe Bulgaria. Şi nu în ultimul rând pe România. Vânzările pe litoralul românesc au ajuns aproape frenetice faţă de anul trecut, în condiţiile în care şi anul 2015 a fost mult peste 2014."

 

 
Asculta AICI interviul complet cu Alin Burcea (ANAT):