Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Luare de ostatici în Bangladesh. Statul Islamic revendică atacul

luare_ostatici_bangladesh_statul_islamic_revendica_atacul.jpg

Un poliţist rănit, ajutat de un coleg, după schimbul de focuri de la restaurantul din Dhaka atacat de terorişti (Foto: Dhaka Tribune/Mahmud Hossain Opu via Reuters)
Un poliţist rănit, ajutat de un coleg, după schimbul de focuri de la restaurantul din Dhaka atacat de terorişti (Foto: Dhaka Tribune/Mahmud Hossain Opu via Reuters)

Luare de ostatici revendicată de organizaţia teroristă Stat Islamic, într-un restaurant din Capitala Bangladeshului, Dhaka. Persoane înarmate au sechestrat vineri noapte zeci de oameni, inclusiv cetăţeni străini, printre care italieni şi japonezi, în acest local din cartierul diplomatic al oraşului.

ACTUALIZARE 2: Italia a suferit o pierdere dureroasă, declară premierul Matteo Renzi, după luarea de ostatici dintr-un restaurant din Capitala Bangladeshului, Dhaka. Atacul terorist revendicat de reţeaua Stat Islamic s-a soldat cu 20 de morţi, printre care numeroşi cetăţeni italieni. În restaurant se aflau în momentul atacului 11 italieni, dintre care unul a reuşit să scape. "Confruntată cu tragedia islamului radical, Italia este unită şi nu va ceda în faţa nebuniei celor care doresc să ne distrugă vieţile", afirmă şeful Executivului de la Roma.

 

ACTUALIZARE 1: Teroriştii au ucis cel puţin 20 de persoane în restaurantul din Dhaka, luat cu asalt vineri seară, anunţă Guvernul.

 

Forţele de securitate au intervenit şi au reuşit să elibereze 13 ostatici. Soarta celorlalte persoane sechestrate este incertă.

Cel puţin şase terorişti au fost împuşcaţi mortal. În schimbul de focuri au murit şi doi poliţişti.

Un bucătar argentinian care a reuşit să fugă vorbeşte despre "un masacru". El a scăpat după ce a fugit prin terasa restaurantului împreună cu un grup de persoane. Bărbatul povesteşte că atacatorii au intrat cu saci conţinând explozivi, bombe şi grenade, după care au deschis focul.

Reţeaua Stat Islamic a revendicat atacul, potrivit grupului SITE, care monitorizează activitatea islamistă.

Agenţia Amaq afiliată reţelei Stat Islamic a anunţat că 24 de persoane au fost ucise şi 40 au fost rănite, inclusiv străini, potrivit SITE. Autenticitatea acestor informaţii nu a putut fi verificată.

"Comandourile reţelei Stat Islamic atacă un restaurant frecventat de străini în oraşul Dhaka din Bangladesh", potrivit comunicatului agenţiei Amaq, preluat pe reţelele de socializare.