Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Avion de mici dimensiuni, prăbuşit în judeţul Braşov

avion_mici_dimensiuni_prabusit_judetul_brasov.jpg

Un avion de mici dimensiuni s-a prăbușit în Chitila
Un avion de mici dimensiuni s-a prăbușit în Chitila

Un avion de mici dimensiuni s-a prăbuşit sâmbătă în judeţul Braşov. O persoană a murit, iar alta este rănită grav, anunţă Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă.

Accidentul a avut loc între localităţile Şinca Veche şi Perşani. Aparatul de zbor a luat foc la impactul cu solul.

"O persoană a fost găsită carbonizată şi una este în viaţă", a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Braşov, Ciprian Sfreja.

"Un apel a intrat la 12.28 la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Braşov, cum că un avion de mici dimensiuni s-a prăbuşit lângă localitatea Şinca, iar imediat au fost alertate forţele de intervenţie. La 12.52 au ajuns la faţa locului, fiind o zonă mai greu accesibilă, iar elicopterul SMURD Mureş a aterizat la ora 13. Era în misiune în aer şi a fost redirijat acolo. Au găsit avionul în flăcări, cu o persoană din păcate decedată şi una în afara avionului, în stare critică. Salvatorii au intervenit pentru a stabiliza persoana. Urmează să fie preluată ancheta de Procuratură şi va fi şi o investigaţie pe accident realizată de autoritatea aeronautică", a declarat pentru Mediafax secretarul de stat în Ministerul de Interne, Raed Arafat.

Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Braşov a deschis o anchetă în acest caz.