Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Gregorian Bivolaru va fi extrădat în România

bivolaru_g_1.jpeg

Gregorian Bivolaru este în stare de arest, în custodia autorităţilor franceze
Gregorian Bivolaru este în stare de arest, în custodia autorităţilor franceze
Sursa imaginii: 
RFI

Curtea Supremă din Franța a respins apelul făcut de liderul MISA, Gregorian Bivolaru, la decizia inițială de extrădare. Acesta va fi adus în România pentru a-și ispăși pedeapsa de șase ani pentru trafic de persoane.

Decizia de astăzi vine după ce judecătorii francezi amânau în mai multe rânduri pronunţarea în cazul extrădării în România a lui Gregorian Bivolaru. La acea vreme, autorităţile din Suedia spuneau că îl menţin ca azilant politic.

Gregorian Bivolaru este în stare de arest, în custodia autorităţilor franceze. În prezent, Bivolaru este închis la un penitenciar de maximă siguranţă de la marginea Parisului, fiind prins de poliţie în Franţa, pe 26 februarie.

Gregorian Bivolaru era căutat de autorităţile române, după ce în 2013 a fost condamnat la închisoare pentru trafic de persoane şi acte sexuale cu minori. În 2005 a primit azil politic în Suedia.

Gregorian Bivolaru, în vârstă de 63 de ani, a fost reţinut şi plasat în detenţie judiciară, în vederea eventualei extrădări în România.

Acesta a figurat pe lista Agenţiei poliţiei europene - Europol, printre cei mai căutaţi infractori, alături de persoane precum Salah Abdeslam, dat în urmărire pentru implicare în atacurile teroriste comise la Paris în noiembrie 2015.