Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Ambasadorul României la Paris, Luca Niculescu, la RFI: Doi români au fost răniţi în atacul de la Nisa

Ambasadorul României la Paris, Luca Niculescu, a confirmat pentru RFI că doi români care trăiesc în Franţa au fost răniţi în atacul de joi seară de la Nisa, soldat cu 84 de morţi.

"Pot să confirm că există doi români răniți. Suntem în contact cu familiile lor, am vorbit cu ei de mai multe ori în cursul nopții trecute, i-am rugat să ne anunțe dacă au nevoie de sprijinul autorităților române, de sprijin consular sau de altă natură. Ce putem face acum este ca toate gândurile noastre să meargă către compatrioții noștri pentru a trece cu bine de această încercare extrem de dificilă. Ambii răniți sunt internați într-un spital din Nisa. Este destul de greu de aflat acum prea multe date despre starea sănătății lor, pentru că personalul medical este suprasolicitat acum, nu mă pot hazarda să spun cât de gravă e starea lor, în orice caz sunt foarte bine tratați și probabil vom afla mai multe în jurul prânzului. Pot să confirm că (cele două persoane-n.r.) trăiesc în Franța de mai mulți ani", spune ambasadorul.

"Există linii deschise, există un telefon de urgență și aici la Ambasadă și la Consulatul de la Marsilia, am primit multe telefoane în cursul nopții. Îi invit pe cei care doresc informații și pe pagina de Facebook a Ambasadei noastre, unde am pus recomandări, am rugat ca românii de la Nisa să se informeze unii pe alții, să ne anunțe și pe noi, angajații Ambasadei au făcut noapte albă", mai declară Luca Niculescu.

 
Luca Niculescu, intervievat de Magda Prelipceanu, despre atentatul de la Nisa