Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Alertă teroristă la Bruxelles: O persoană ”cu fire pe haine”, încercuită de Poliție

Autorităţile belgiene au luat, miercuri, măsuri speciale de securitate în zone din oraşul Bruxelles, pe fondul unei ameninţări teroriste, informează cotidianul Le Soir. Persoana ar putea avea o centură de explozibili.

ACTUALIZARE 3: Individul suspect care a generat o alertă de securitate în centrul oraşului Bruxelles a fost reţinut, anunţă Poliţia belgiană, conform cotidianului Le Soir. Conform unor surse, suspectul, care avea fire asupra sa, este un student ce făcea un studiu privind radiaţiile electromagnetice în Bruxelles. Bărbatul a fost reţinut la finalul unei operaţiuni care a durat patru ore.

ACTUALIZARE 2: Martorii de la fața locului spun că suspectul purta o haină de iarnă groasă din care ieșeau fire electrice.

ACTUALIZARE 1: Poliția a delimitat un perimetru de securitate între Rue de l'Ecuyer, Rue de la Fourche, Rue Grétry, Rue des Fripiers și o parte a Place de la Monnaie. Persoanele aflate în zonă au fost evacuate, precum și unele magazine din apropiere.

.............................................................

O "situaţie suspectă" a fost semnalată în Piaţa Monnaie din Bruxelles.

"O persoană care ar avea fire pe haine este considerată suspectă", a declarat un purtător de cuvânt al Poliţiei, Ilse Van de Keere.

"Individul suspect este sub controlul forţelor de ordine, dar nu a fost încă arestat. Serviciile pirotehnice vor să se asigure că suspectul nu are asupra sa substanţe explozive", a precizat Christian De Coninck, un alt oficial din cadrul Poliţiei belgiene.

Membri ai reţelei teroriste Stat Islamic au ucis 32 de persoane, pe 22 martie, în oraşul Bruxelles.