Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Operațiune anti-teroristă, la Paris. Un cartier întreg a fost izolat

Poliția franceză efectua joi după-amiază o operațiune antiteroristă la Argenteuil, la nord de Paris, au anunțat reprezentanți ai justiției și poliției franceze, transmite Reuters, citat de Agerpres. Au loc percheziții la două apartamente.

ACTUALIZARE 2: Cea de a doua intervenție a avut loc în cartierul Val Sud, pe strada Maurice Utrillo, într-o locuință privată, și s-a soldat cu arestarea a patru femei, printre care și una în vârstă.

ACTUALIZARE 1: Prima descindere a trupelor speciale a avut loc pe Avenue du Parc, în cartierul Val Notre Dame, și a vizat o familie care locuiește în apropierea moscheii așa-numite Dassault și care ar fi chiar familia imamului. Toți membrii acestei familii, printre care și copii, au fost arestați, potrivit sursei citate.

................................................................................

Operațiunea din Argenteuil nu are legătură directă cu atacul terorist comis pe 14 iulie la Nisa, în sudul Franței.

Potrivit Le Parisien, operațiunea antiteroristă are loc în apropierea moscheii așa-numite Dassault, având loc două percheziții la două adrese diferite. Postul Europe-1 precizează însă că descinderile nu au legătură cu moscheea.

Operațiunea vizează verificarea unei informații privind pregătirea unei acțiuni violente, a declarat o sursă din poliție pentru AFP. Secțiunea antiteroristă a parchetului a fost sesizată.

Cartierul a fost izolat de autorități.