Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Explozie în apropiere de Nürnberg. 12 persoane rănite, atacatorul, mort

Autorul atacului cu bombă, un sirian solicitant de azil în vârstă de 27 de ani, a murit în explozie. Alte 12  persoane au fost rănite, dintre care trei se află în stare gravă.

Directorul adjunct al poliției din Ansbach spune că în explozibil au fost introduse fragmente de metal. Nu este clar însă dacă atentatorul a avut vreo legătură cu grupuri teroriste islamice, potrivit autorităţilor.

Autorul atentatului, a cărui cerere de azil fusese respinsă în urmă cu un an, intenționa să "împiedice" organizarea unui festival de muzică pop la care participau peste 2.000 de persoane în oraș, potrivit poliţiei.

El a încercat să intre în localul unde se desfășura festivalul, dar a trebuit să renunțe din cauză că nu avea bilet.

În final, deflagraţia s-a produs în faţa unui restaurant situat foarte aproape de festival.

Sirianul, care locuia la Ansbach, mai încercase de două ori în trecut să-și pună capăt zilelor și fusese internat într-o clinică psihiatrică, au mai anunţat autorităţile.

Tânărul sosise din Siria în Germania în urmă cu doi ani și beneficia de un permis provizoriu de şedere.

Atentatul de la Ansbach a avut loc în aceeași zi în care un alt imigrant sirian a omorât o persoană şi a rănit alte două, duminică după-amiază, într-un atac comis cu o sabie în sud-vestul Germaniei. Atacul a avut loc în orăşelul Reutlingen, situat în sud-vestul Germaniei, în apropierea oraşului Stuttgart.