Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Republica Moldova, în doliu în ziua funeraliilor Reginei Ana

timofti.jpg

Image source: 
www.presedinte.md

Președintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, a semnat un decret privind declararea zilei de 13 august 2016 zi de doliu național "în semn de profundă durere cauzată de trecerea în eternitate a Reginei Ana a României", informează vineri un comunicat al președinției Republicii Moldova.

În această zi, în toate localitățile din Republica Moldova, precum și la misiunile diplomatice și consulare ale republicii drapelele de stat vor fi arborate în bernă. De asemenea, la ora 10.00, se va cinsti memoria Reginei Ana prin păstrarea unui moment de reculegere.

Totodată, "autorităților publice, întreprinderilor și organizațiilor li se recomandă să renunțe la desfășurarea acțiunilor distractive de masă, iar instituțiilor mass-media să țină cont de specificul zilei de 13 august la editarea publicațiilor și la formarea programelor", se mai menționează în comunicatul citat.

Funeraliile Reginei Ana a României vor avea loc în 13 august la Mănăstirea Curtea de Argeș. Vă reamintim, Cabinetul Cioloș a aprobat în şedinţa de miercuri Hotărârea de Guvern privind declararea zilei în care va fi înmormântată Regina Ana, 13 august, zi de doliu naţional pe teritoriul României.