Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Noi investigații în dosarul Colectiv. Procurorii verifică tratamentul primit în spitale

colectiv.jpg

Image source: 
ro.wikipedia.org

Procurorii mențin ancheta care vizează tratamentul primit de răniții de la Colectiv în spitalele din România. În acest sens, în ultima vreme, ar fi fost solicitate mai multe documente de la unitățile medicale, susțin surse judiciare citate de Mediafax.

O primă parte a anchetei a fost finalizată și trimisă deja în judecată. Este vorba de ancheta care îi vizează pe proprietarii clubului Colectiv și pe cei ai firmei care asigura efectele pirothenice.

Procurorii de la Parchetul General merg însă în continuare și pe firul plângerilor făcute de pacienți sau rude ale vicitmelor de la Colectiv, care vizează tratamentul primit în spitale. La dosar au fost păstrate probe, iar unităților medicale li s-ar fi solicitat, după cum susțin sursele judiciare, noi documente.

Anchetatorii au dispus "disjungerea cauzei în ceea ce priveşte alte infracţiuni pentru care nu s-a dispus în prezenta cauza trimiterea în judecată şi care au fost sesizate prin plângeri formulate în cursul urmăririi penale ori care vizează instituţii ale statului (...) precum şi în ceea ce priveşte tratamentul medical acordat persoanelor internate ce au suferit leziuni traumatice urmare a incendiului din Colectiv", relatează Mediafax.

64 de persoane au murit în urma incendiului de la clubul Colectiv.